GIS magazine Ontwikkelingen in Ruimtelijke Informatie & Geo-ICT

Home -> Editors Desk -> DHV en TSS introduceren verkeersmodel

27-03-2012

DHV en TSS introduceren verkeersmodel

Op de vakbeurs Intertraffic 2012 kondigen DHV en het Spaanse TSS-Transport Simulation Systems de Nederlandse introductie aan van een verkeersmodel: Aimsun 8 Expert. Ontwikkeld door TSS in samenwerking met DHV, is Aimsun 8 Expert een verkeersmodel voor een breed scala aan toepassingen voor zowel de korte als de lange termijn.
Jaap Koster, Projectdirecteur Mobiliteit bij DHV: “Wanneer een gemeente nieuwbouwplannen heeft, moet deze weten wat de verkeerskundige effecten daarvan zijn. Niet alleen in de nieuw te bouwen wijk, maar ook in de rest van de stad en de regio. Dit product maakt inzichtelijk wat de effecten zijn over een termijn van twintig jaar en welke maatregelen er voor de korte termijn nodig zijn. Ook laat het op detailniveau met simulaties zien op welke manier kruispunten en wegen aangepast kunnen worden om de doorstroming te verbeteren.” Eerder moesten overheidsinstellingen hier twee of drie softwarepakketten voor gebruiken en de gegevens apart analyseren. Dit is nu in één model geïntegreerd.

TSS brengt eind 2012 een wereldwijde versie uit. In het kader van de samenwerking met TSS heeft DHV voor de officiële introductie al de beschikking over een pre-release van Aimsun 8 Expert. Koster: “We werken al vele jaren met een reeks instrumenten. Het combineren van deze instrumenten in één multimodale omgeving biedt onze klanten een enorm voordeel op het gebied van efficiëntie, consistentie en kwaliteit. Het systeem is breed toepasbaar, zowel voor de publieke als de private markt. Het analyseert niet alleen verkeersgegevens, maar ook die van het openbaar vervoer.”

“Het was geen eenvoudige klus om met een baanbrekende versie te komen voor de Nederlandse markt, zo kort na de wereldwijde introductie van Aimsun 7”, aldus Jaime Ferrer, algemeen directeur van TSS. “Dit zou ook niet mogelijk zijn geweest zonder de steun van DHV. Zij hebben bijgedragen met kennis en ervaring, onmisbare feedback en technische input. DHV gaat bovendien de uitrol van Aimsun 8 Expert in Nederland op zich nemen.”

Intertraffic
Intertraffic is een vakbeurs voor de verkeers- en transportindustrie en is van 27-30 maart 2012 in de RAI in Amsterdam. DHV en TSS staan in hal 11, standnummers 312 en 310.

www.intertraffic.com
www.dhv.nl

NedGraphics
CAD Accent
Sokkia
Topcon Positioning