GIS magazine Ontwikkelingen in Ruimtelijke Informatie & Geo-ICT

Home -> Laatste nieuws -> ARCADIS continueert GBKN-bijhouding in vier provincies

21-02-2012

ARCADIS continueert GBKN-bijhouding in vier provincies

Onlangs hebben diverse Stichtingen GBKN een nieuwe aanbestedingsronde uitgevoerd, en voor alle afnemende gemeentes in de provincies Overijssel, Gelderland, Zuid-Holland, Zeeland, Brabant en Limburg de activiteiten opnieuw op de markt gebracht.


Deze aanbesteding geldt in principe voor een jaar, met feitelijk verlenging tot in de betreffende gebieden de overgang naar de BGT wordt gerealiseerd. In de afgelopen jaren heeft ARCADIS voor grote delen van Nederland de GBKN bijgehouden, zowel voor individuele gemeentes als voor de Stichtingen GBKN namens de diverse participanten. Van de zes provincies had ARCADIS de meest economische aanbieding in vier provincies, en dat betekent dat de bijhouding in de provincies Overijssel, Zuid-Holland, Brabant en Limburg ook in het komende jaar door ARCADIS worden uitgevoerd.

Via GBKN naar BAG, WOZ en BGT
Via deze contracten wordt voor het grondgebied van ruim 120 gemeentes de GBKN bijgehouden, enerzijds door metingen in het terrein, anderzijds met hulp van actuele stereo-luchtfoto’s. Daarbij bestaat voor de betreffende gemeenten de mogelijkheid om aanvullende activiteiten te laten uitvoeren, zoals bijhouding van de BAG, WOZ en IBOR registraties. Ook bestaat de mogelijkheid om te anticiperen op de totstandkoming van de BGT en de activiteiten alvast te combineren met voorbereidende stappen in de realisatie van de BGT.

Bijeenkomsten
In de maand maart organiseert ARCADIS samen met de GBKN stichtingen voorlichtingsbijeenkomsten voor alle GBKN-participanten in deze provincies, waarin deze dienstverlening verder wordt toegelicht.

www.arcadis.nl

NedGraphics
CAD Accent
Sokkia
Topcon Positioning