Home -> Laatste nieuws -> Cadac neemt NedGraphics over

13-04-2007

Cadac neemt NedGraphics over

Combinatie richt zich op West-Europa

 

 

Automatiseerder Cadac uit Heerlen neemt NedGraphics CAD/GIS uit Vianen over. Hierdoor ontstaat een Europese onderneming die zich richt op tekenkamerautomatisering en Geografische Informatie Systemen. Het nieuwe bedrijf telt meer dan tweehonderd medewerkers en zal dit jaar een omzet draaien van circa 23 miljoen euro.

 

De ondernemingsraad van NedGraphics is positief over de samensmelting. Voor het personeel van zowel Cadac als NedGraphics heeft de overname geen negatieve gevolgen. “Integendeel. Ik verwacht de komende jaren alleen maar groei in omzet en mensen,” zegt algemeen directeur Jan Baggen van de Cadac Group. “De activiteiten vullen elkaar perfect aan. Wij kunnen via onze verkoopkanalen de specialismen van NedGraphics aan de man brengen en wij krijgen als geheel een betere toegang tot de grote ingenieursbureaus. Voor beide ondernemingen betekent het dus verbreding van de markt.”

 

Tevreden

Cadac weekt NedGraphics voor een ‘marktconform’ bedrag los van het beursgenoteerde Blue Fox, nu nog voor honderd procent eigenaar van NedGraphics. “Wij zijn tevreden met de overname,” zegt algemeen directeur Richard Goossens van NedGraphics. “We krijgen als dochteronderneming van Cadac veel meer ruimte om te investeren in nieuwe softwareproducten. In januari zijn de eerste contacten gelegd door Cadac. We werden het snel eens over de vorm van samenwerking en zijn blij dat er een akkoord is bereikt.”

Cadac heeft in haar twintigjarige bestaan een klantenkring opgebouwd. Vooral in de Benelux, maar ook in de rest van Europa en de Verenigde Staten. Met 135 consultants ontwerpt en levert Cadac software voor bedrijven in de bouw, werktuigbouw en bij industriële afnemers. “Ons specialisme is het laten samenwerken van de standaardsoftware op basis van specifieke bedrijfsprocessen,” aldus Baggen. “Na de overname van NedGraphics kunnen wij als combinatie vooral de grote ingenieursbureaus beter bedienen.”

 

Digitale kaarten

Nedgraphics, opgericht in 1977 met nu zeventig werknemers, is vooral bekend door het leveren digitale kaartsystemen voor de lokale overheid. “De laatste jaren maakt de overheid een grote slag met de centrale opslag en publicatie van digitale kaarten,” legt Goossens uit. “Met onze software worden digitale kaarten gemaakt, vervolgens centraal opgeslagen en op Internet gepubliceerd met daarop alles wat er onder en boven de grond aanwezig is. Hierbij kun je denken aan reële geometrie, zoals gebouwen, wegen, groen en rioleringen, maar ook aan virtuele geometrie zoals percelen en WOZ-objecten. Dit inclusief de hieraan gekoppelde administratieve gegevens. Deze kaarten zijn nodig bij planvorming. Maar liefst tachtig procent van de raadsagenda betreft namelijk vastgoedinformatie. Verder zijn gemeenten nog dit jaar verplicht om 65 procent van alle dienstverlening ook via Internet aan te bieden. Wij hebben 250 gemeenten als vaste klant, Rijkswaterstaat, provincies, waterschappen én grote ingenieurs- annex stedenbouwkundige bureaus. Met Cadac krijgen wij nieuwe afzetkanalen en kunnen we onze productenpallet verrijken met software op het gebied van datamanagement.”
“Het komt erop neer,” vat Baggen samen, “dat wij denken dat we samen onze klanten beter kunnen bedienen met een breder scala aan producten. En bovendien verschaft het ons een strategisch sterke uitgangspositie in West-Europa.”

 

Internet: www.cadac.com

             www.nedgraphics.nl

 

nedgraphics
Leica Geosystems
CAD Accent
NEO