GIS magazine Ontwikkelingen in Ruimtelijke Informatie & Geo-ICT

Home -> Laatste nieuws -> Nederland wordt in obliek gefotografeerd

15-11-2012

Nederland wordt in obliek gefotografeerd

NederlandObliek is een initiatief van CycloMedia Technology en Aerodata International Surveys om een landsdekkende obliek luchtfoto naast de bestaande verticale, ortho, LuchtfotoNL beschikbaar te maken.


Een obliek luchtfoto toont ieder object (zoals een woonhuis, bedrijfspand, viaduct en waterloop) vanuit vier schuine aanzichten (noord, oost, zuid en west). Dit schuine beeld wordt ook wel vogelvlucht of ‘bird’s eye view’ genoemd en geeft door dit zijaanzicht informatie die vanuit de verticale (ortho) luchtfoto niet zichtbaar is; is het een dak van een aanbouw of van een overkapping, wat wordt er opgeslagen achter een pand, staat er een bushokje onder de boom, hoe steil is de slootkant?

“In deze tijd van bezuinigingen is de informatiebehoefte groot, want er moeten veel beslissingen worden genomen maar dan wel op basis van de juiste feiten” aldus Marco Huberts, Algemeen Directeur CycloMedia in een persbericht. “Die informatie moet dan wel efficiënt aangeboden worden”, vervolgt hij. Door de combinatie van LuchtfotoNL (verticaal vanuit de lucht), NederlandObliek (schuin vanuit de lucht) en Cyclorama´s (straatniveau) beschikt men over alle mogelijke actuele beeldinformatie en worden buitenbezoeken tot een minimum beperkt. Door al deze informatie volledig geïntegreerd en gekoppeld aan te bieden in een enkele viewer, GlobeSpotter, wordt de buitenwereld naar binnen gehaald. “Voor de obliek opnamen maken we gebruik van de meest innovatieve camerasystemen en we vliegen in de periode mei-juni met uitstekende lichtomstandigheden. Heel Nederland staat vanaf augustus 2013 obliek online!” aldus Fred Hagman, Algemeen Directeur Aerodata.

www.cyclomedia.nl

NedGraphics
CAD Accent
Sokkia
Topcon Positioning