GIS magazine Ontwikkelingen in Ruimtelijke Informatie & Geo-ICT

Home -> Laatste nieuws -> Open Source GIS Conferentie

09-05-2012

Open Source GIS Conferentie

Van 25 juni tot en met 28 juni 2012 organiseert detacheerder TopX Geo-ICT in samenwerking met Idaho State University, Hogeschool VanHall-Larenstein en Alumnivereniging VVA-Larenstein de Open Source GIS Conferentie. Deze conferentie wordt gehouden op Hogeschool Larenstein te Velp. Voor het eerst organiseren de communities van MapWindow GIS, DotSpatial en SharpMap deze internationale conferentie buiten de Verenigde Staten. Ontwikkelaars en gebruikers uit de hele wereld komen samen om het nieuwste op het gebied van Open Source GIS met elkaar te delen.


Nederlandse inbreng
Op 28 juni 2012 zal het programma verbreed zijn met een Nederlandstalig programmadeel, samengesteld door OSGeo.nl, Hogeschool VanHall-Larenstein en Alumnivereniging VVA-Larenstein. Het doel is vooral Nederlandse GIS-ontwikkelingen in beeld te brengen en GIS als carrière-optie te promoten bij studenten en afgestudeerden.

Open Xchange
Als onderdeel van het programma is er ook een GIS-informatiebeurs: de gratis toegankelijke Open Xchange, op donderdag 28 juni 2012 tussen 10.00 en 16.00 uur in en rondom de aula van Hogeschool Van Hall-Larenstein. Leveranciers, opleidingen en gebruikers informeren de bezoekers over hun GIS-gerelateerde diensten, producten en vacatures.

www.mapwindow.org/conference/2012/index.php

NedGraphics
CAD Accent
Sokkia
Topcon Positioning